Hjem - Lions Gladsaxe

Menu

Nyhed

Lions giver 200.000 kr. til orkan-nødhjælp i Caribien. Hjælpen er givet gennem UNICEF, der er på stedet.

Der er et stort behov for nødhjælp i det orkanplagede Caribien.
Orkanen Dorian lagde store dele af ø-staten Bahamas i ruiner.
Boliger og infrastruktur som veje, el- og vandforsyning er ødelagt.
Mindst 17.000 børn og deres familier har behov for akut assistance.


”Mennesker, der før orkanen levede helt almindelige liv som dit og mit, har nu mistet alt, hvad de ejer. Nogle har endda mistet deres kære. Dødstallet stiger fortsat, efterhånden som redningsmandskabet arbejder sig frem,” fortæller UNICEF’s generalsekretær, Karen Hækkerup.

For at undgå, at endnu flere mister livet, er det helt afgørende at sikre rent drikkevand til de nødsstedte.

”UNICEF står klar til at hjælpe de lokale myndigheder med opgaven.

Lions Donation på 200.000 kr. er en vigtig håndsrækning i det hjælpearbejde, der er i gang siger Karen Hækkerup.
Mange vand ressourcer er forurenede og risikoen for, at bakterier spreder sig, er overhængende. Det er fatalt, hvis småbørn smittes med diarresygdomme i en katastrofesituation, hvor sundhedsfaciliteter også er hårdt ramt.

”Målet er at undgå en katastrofe i katastrofen. Her er hurtig hjælp, som den Lions bidrager til, helt afgørende” siger Karen Hækkerup.

UNICEF’s generalsekretær understreger, at Bahamas kun er et land blandt mange i Caribien, som jævnligt rammes af voldsomt vejr. UNICEF arbejder dels med at forebygge og forberede øernes befolkning og infrastruktur på orkanerne, dels med at beskytte de lokale børn, når katastrofen rammer.

Samarbejdet mellem Unicef og Lions er derfor af stor betydning, hvor Lions medlemmerne igennem deres bidrag til Lions Danmarks Katastrofehjælp  er med til at gøre en rigtig stor menneskelig forskel blandt de nødstedte familer med børn på Bahamas.

Lions Gladsaxe midlerne stammer fra Lions Genbrugsbutik på Søborg Torv, som  borgere i Gladsaxe og omegn har støttet med indleveringer. Tak til jer som leverer salgbare genstande til vores genbrugsbutik. I gør en forskel til Lions humanitære indsats. TAK!

Følg Lions